Olw! Vad är det med fredagsmyset?

Snart är det fredagsmyyysss. Om det är det sista jag gööör. Snart är det fredagsmyyysss. Hoppas inte att föräldrarna stör. Snart är det slut på veckan. Det är dags för fredagsmyyyyyyyyysssssss!

Om du bor i Sverige eller i alla fall har en svensk tv kanal, så har du säkert hört tallas som den här sången som är med i Olw’s reklam. Jag vet att sången verkligen inte beskriver produkten som Olw säljer, men säger Owl att de gör din helg perfekt med deras produkt? Låt oss kolla närmere på vad Olw verkligen menar  med sången ”fredagsmys”.

Först ska vi kolla på företaget själv som gör produkten. Olw är Sveriges största potatischipsföretag och har från 1967 säljs potatischips, ostbågar, jordnötter och olika dip såser till chipsen. Olw  (eller Old London Wasa som orginelt hette)  har också varit bra på att marknads förra deras produkter. Genom 90- talet så gjorde Olw flera reklamer åt deras produkter som gjorde att tittarna bara inte köpte det, de även kom ihåg reklamen år senare. Bevisen finns på Youtube och över allt på chatsidor so handlar om Olw. Olw var också känt för deras särskriving, ”Potatis Chips” är ett ord, Olw! Inten två som ni mest skrev under nittiotalet.

Men låt oss fokusera på det viktigaste. Låt oss undersöka reklamen som Olw sänder just nu.  Under hela reklamen så sjunger olika sorts människor. Men de står alla inte i samma rum , nä, det är klippt i olika ställen där en eller flera personer sjunger som en invandrare i matbutiken, två par i en bil, tonåringar i ett sovrum och ect. De sjunger en sång som kallas för Fredagsmys.  För det första så visar det att Olw siktar sin produkt åt alla sorters grupper i sammhället, en multikulturel reklam. Det andra är att nästan varenda klipp så finns det en Olw påsse närahands, vi pratar om det lite senare. Det tredje så går reklamen i ett mönster. Det börjar att vuxna slutar deras arbeten, vuxna köper Olw med deras barn eller med en partner. De åker hem, Vuxna med barnen eller bara barnen sitter på en soffa eller på en säng och kollar på tv:n.Det fjärde är att mesta av klippen ser ut som att  det är natt. Jag vill punktera att Svenskar säger att helgen börjar inte tills det är fredag eftermiddag och det är därför de kanske sjunger att det är fredagsmys. Om det var måndags eller ondags mys så skulle reklamen inte loka kunderna. Men vad jag tycker är lite fel med Olw är att de inte uppgav att det var freda i reklamen, förutom sången självklart. Klippen kunde ha tagits på vilken dag som helst och kunde som helst bli bytt till kanske Julafton eller halloween.

Annars tycker jag att reklamen är passande och verkligen gör att man länktar efter fredagen.

Av ******

Källor
OLW: http://sv.wikipedia.org/wiki/OLW 
Fredagsmys sången : http://www.youtube.com/watch?v=0TcILZ2446c  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0