En dag i gymnasiumet

We all live in a yellow submarine, a yellow submarine, yellow submarine.

Jag verkligen lever nu i en gul ubåt som är mot de okända vatten. Det är den tredje veckan av att jag är i gymnasium och det börjart. Vårt schema över onsdag har ändrats till att jag börjar kl 9:30 tills 8:30 på grund av flyttad Matte. Idag hade jag på mig min finna hatt som jag köpte på H&M. I början av dagen så frågade nästan ingen om min hatt, men under svenskan och engelskan så var nästan alla tjejerna på mig med deras kamreror och att "låna" min hatt. Efter Matten så hade vi naturkunskap som vi pratade om jordens ålder och om när de olika tidsålderna var. Jag var bäst på den frågan eftersom att jag hade studerat det förut. Sen hade vi lunch och jag åt den och var sen med kompisar tills svenskan började. När svenskan började så kände det tråkigt för 3/4 av lektionen, det andra fjärde delen gjorde vi något roligt. Inga mer kommentarer. Sedan var vi påväg till engelskan där som fanns en vikarie, för att våra lärare var sjuk eller borta idag. Vår vikare var inte så mycket vid lektionen, efter att ha gett oss böckerna och roppade upp våra namn så stack hon och komm inte tillbaka efter att lektionen var nästan slut. Jag undrar varför hon var inte aktiv under lektioen, men då brydde jag inte eftersom att jag pratade och hängde med andra klasskamrater. Det var jätte roligt under timmen och jag kände hur tiden gick fort. Efter engelskan så slutade vi och jag åkte buss till vallentuna. Där möte jag min pappa där och vi gick hem sen.

Dagen själv har varit upptäcks resande. Som jag sa förut lever jag nu i en gul ubåt som är mot de okända vatten.

 

As we live a life of ease (life of ease). Every one of us (every one of us), has all we need (has all we need). Sky of blue (sky of blue), and sea green (sea of green). In our yellow (In our yellow) submarine. (submarine)


Tjejer ... urk

Jag ska nu skriva en rapport om tjejerna i mitt gymnasium och beskriva vem jag tycker bäst om. (Urk). Kan inte fatta att mina idéer har gått till en ny låg nivå. Att prata om tjejer som jag inte vet om mycket och skriva en lång rapport om dem är helt knasigt och konstigt. Var någonstans låter det helt normalt att man nu skriver om en rapport om tjejer som inte har något relation med dig fötom att vara klasskamrat. Men bara för att den är kommen ingen se så skriver jag i alla fall.

Jag tänker börja med den tjejen som är närmast mig på klass listan, som är Elin. Elin är en okej tjej, hon är blond och är nästan lika lång som jag. Jag vet inte mycket om henne förutom att hon går i samma skola och bor i Täby, men hon är snygg. Nästa tjej som står ut i klassen är Julia. Julia är kortare än mig och bär glassögon. Hon kan vara intligent med dem eller inte. Jag vet inte så mycket om henne heller, nästa tjej. Nästa är Amanda, och oj vad jag tycker mer om henne. Hon är kortare än mig men jag bryr mig inte om, för att jag tycker att hon är gulig :3. Hon är också prat glad som jag tycker om, jag tycker om når vi är med i en grupp för då är hon verkligen en del av gruppen. Jag kanske har en chans på henne. Och det är bara de tre tjejerna som jag tänker just nu på. Jag har inga andra som jag tänker just nu på. Tyvärr, jag vet inte mer om dem. I framtiden kommer jag kanske känna dem mer, eftersom att de här har bara varit de första två veckorna på täby ensklida gymnasium.

Så nu är jag klar med den här korta rapporten om tjejer i min klass. Andra som inte kom med är antligen tjejer som jag inte kommerihåg namnen eller inte gillar så mycket. Förutom Frida som jag räknar som honerable mantion. Jag har inget annat att komentera.

Just nu kan jag bara säga Goodbye, farwell, arviderse, Chao, sayonara, hejdå och att min skrivbords katt är gulig :3 Mjau! Nu drar jag.

Jag önskar att han kommer hit nu, för då kan jag säga att jag stängde av datorn. För att se på tv. :3 Jag vill inte att han ska komma hit och lola och kolla på vad jag gör. Ohh kommigen! Ladda fortare Pepsiman.rar. Du är nu på 20%, va fan, gå snabbare. Oh no, komm inte hit babba. Du ska inte vara här än. Neeeej, Jag sa ju komm inte. Piss och bajs. Nu är han här och vill... Oh bra. Han stack, för nu. Måste nu forsätta låsas att skriva. Måste kola hur man ändrar färg på den här texten. Nej! Det går inte. Men vänta, kan man strycka den här texten. O ja, det kan man! :D Men jag kan göra det efteråt. Hur många ord har jag skrivit nu? Kolar på word och det är ... OJ! 390 ord plus med 148 som jag skrev aldeles nyss. Och nu är det 34% klart av Pepsiman.rar. Hurry upp your stupid computer. Okey you'r not that stupid, but you could hurry up! Så nu är jag klar med min läxa. Inte än. Det är nu 523 ord som jag har skrivit. OJ! Vänta nu är det 550. Stenar slutar att sväva på luften och ramlar ner till marken igen. Parasto kollar åt mitt håll. Hosein, hur många ord har du igentligen skrivit på din blogg! Jag slutar skriva på datorn och lyffter upp mina fingrar. Jag Ser upp. Det är över 600. Va 600 det är ingen chans att du har skrivit så mycket. NU drar jag. NOT!! Och nu är Pepsiman på 81%. Forsätt att göra progress. Final blixt! Argh! Nu är det på 87% OJ!


Olw! Vad är det med fredagsmyset?

Snart är det fredagsmyyysss. Om det är det sista jag gööör. Snart är det fredagsmyyysss. Hoppas inte att föräldrarna stör. Snart är det slut på veckan. Det är dags för fredagsmyyyyyyyyysssssss!

Om du bor i Sverige eller i alla fall har en svensk tv kanal, så har du säkert hört tallas som den här sången som är med i Olw’s reklam. Jag vet att sången verkligen inte beskriver produkten som Olw säljer, men säger Owl att de gör din helg perfekt med deras produkt? Låt oss kolla närmere på vad Olw verkligen menar  med sången ”fredagsmys”.

Först ska vi kolla på företaget själv som gör produkten. Olw är Sveriges största potatischipsföretag och har från 1967 säljs potatischips, ostbågar, jordnötter och olika dip såser till chipsen. Olw  (eller Old London Wasa som orginelt hette)  har också varit bra på att marknads förra deras produkter. Genom 90- talet så gjorde Olw flera reklamer åt deras produkter som gjorde att tittarna bara inte köpte det, de även kom ihåg reklamen år senare. Bevisen finns på Youtube och över allt på chatsidor so handlar om Olw. Olw var också känt för deras särskriving, ”Potatis Chips” är ett ord, Olw! Inten två som ni mest skrev under nittiotalet.

Men låt oss fokusera på det viktigaste. Låt oss undersöka reklamen som Olw sänder just nu.  Under hela reklamen så sjunger olika sorts människor. Men de står alla inte i samma rum , nä, det är klippt i olika ställen där en eller flera personer sjunger som en invandrare i matbutiken, två par i en bil, tonåringar i ett sovrum och ect. De sjunger en sång som kallas för Fredagsmys.  För det första så visar det att Olw siktar sin produkt åt alla sorters grupper i sammhället, en multikulturel reklam. Det andra är att nästan varenda klipp så finns det en Olw påsse närahands, vi pratar om det lite senare. Det tredje så går reklamen i ett mönster. Det börjar att vuxna slutar deras arbeten, vuxna köper Olw med deras barn eller med en partner. De åker hem, Vuxna med barnen eller bara barnen sitter på en soffa eller på en säng och kollar på tv:n.Det fjärde är att mesta av klippen ser ut som att  det är natt. Jag vill punktera att Svenskar säger att helgen börjar inte tills det är fredag eftermiddag och det är därför de kanske sjunger att det är fredagsmys. Om det var måndags eller ondags mys så skulle reklamen inte loka kunderna. Men vad jag tycker är lite fel med Olw är att de inte uppgav att det var freda i reklamen, förutom sången självklart. Klippen kunde ha tagits på vilken dag som helst och kunde som helst bli bytt till kanske Julafton eller halloween.

Annars tycker jag att reklamen är passande och verkligen gör att man länktar efter fredagen.

Av ******

Källor
OLW: http://sv.wikipedia.org/wiki/OLW 
Fredagsmys sången : http://www.youtube.com/watch?v=0TcILZ2446c  


RSS 2.0